HTML

Gyógyfürdők Blog

Cikkek és érdekességek a magyarországi gyógyfürdőkről.

Friss topikok

Magyarországi gyógyfürdők

2009.02.14. 20:39 Gyógyfürdők Blog

Gunaras: csak nyáron menjünk!

Címkék: siófok dombóvár gyógyfürdő termálfürdő gunaras gunarasfürdő

Gyógyfürdőhely-bemutató sorozatunkban a második célpont: Dombóvár-Gunarasfürdő. Az előző posztban szereplő Igallal nagyjából egy vonalban, keletre fekszik. Az eljutás annyiban hasonló, - ha Budapest felől indulunk Gunarasra - hogy a Balatonig kell menni az M7-esen, viszont már Siófoknál dél felé kell venni az irányt. Gunarasfürdő közigazgatásilag Dombóvár része, de helyileg a város mellett található, különálló üdülőtelepként.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeretjük Gunarast, mert

- A fürdő kifejezetten nagy területen fekszik. Nyáron külön kis kirándulás bejárni a fürdő teljes területét.

- S ha már felkerekedünk sétálni, akkor találunk egy kis csónakázó tavat, vizibiciklit is bérelhetünk. Nagyon hangulatos!

- A nagy területből adódóan, aki nem szereti a nyüzsgést, az elvonulhat a többiektől.

- Jópofa gyerekmedence.

- S úgy általában is sokféle medence található.

Van néhány dolog, amit nem szeretünk Gunarasban:

- A fürdő teljes méretéhez képest kicsi a fedett gyógyfürdő-rész.

- Kevés vendéglátóegység található a fürdő területén - bár van egy jó lángosos.

- A személyzet modorán lenne még mit csiszolni. (A már bemutatott, és a még bemutatandó fürdőhelek közül ezt egyedül Gunarason éreztük problémának!!!)

Belépőjegy: felnőtt egész napos piros zónás jegy 1800 forint, kék zónás 1300 forint. (Kék zóna: gyógyfürdő, strandfürdő. Piros zóna: a kék zónán felül szauna, jazucci, sóterápia). Csöndben megjegyzem: a piros zóna nem éri meg a felárát. Elektronikus karszalagos beléptetőrendszer van. Az öltöző kulcsát viszont őrizgetnünk kell, az öltözőszekrények ugyanis "analógok".

Gunarasfürdő üdülőtelep jellege a tapasztalataim szerint megosztja az embereket. Valakinek nagyon bejön (nyugodt, hangulatos), más inkább kerüli (gyenge infrastruktúra, messze van a városközpont). Kicsit szocreál feelinget áraszt amúgy a telep. Nem a fürdő hibája, de meg kell jegyezni, hogy egyelőre nincsen nagyobb szálloda Gunarason.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfurdok.blog.hu/api/trackback/id/tr7943386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása