HTML

Gyógyfürdők Blog

Cikkek és érdekességek a magyarországi gyógyfürdőkről.

Friss topikok

Magyarországi gyógyfürdők

2009.02.15. 20:02 Gyógyfürdők Blog

A fiatalos Sárvár: jó ár/érték arány

Címkék: sárvár kristály gyógyfürdő bükfürdő termál termálfürdő

"Köszönjük néked Sárvár, Sárvári Termál kristály". Egy komplett generációnak égett be kitörölhetetlenül az agyába ez a dal a 80-as években. Annak idején orrba-szájba reklámozták a fürdősót. Ma már egyébként nem kapható a Sárvári Termálkristály, helyette van bükfürdői, ugyanolyan kék csomagolásban, mint anno a sárvári.

A - hivatalos nevén - Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőre rátérve: talán az egyik legjobb hazai fürdőről van szó. Néhány éve kompletten felújították, nem toldozgatva-foldozgatva, mint néhány másik termálfürdőt. Sárvár Budapest felől az M1-es autópálya-85-ös főút-86-os főút-84-es főút úrirányon át érhető el. A gyógyfürdő a város határában van. 

A sárvári gyógyfürdő árazása némileg eltér a többi, nagyobb fürdőétől. A tipikusnak tekinthető gyakorlat ugyanis az, hogy létezik egy "alapjegy", amiért a fürdő szolgáltatásainak csak egy része érhető el (pl. csak gyógyfürdő, vagy csak termálfürdő), és az élményfürdőhöz kiegészítő jegyet kell venni, sok esetben még egyszer annyiért, mint amennyi az alapjegy.

Sárváron egyfajta kategória létezik (felnőttjegy 1950 forint). Ennek hátránya, hogy nem lehet mondjuk csak a gyógymedencékhez külön jegyet vásárolni. Előnye, hogy kedvező áron vehetünk igénybe mindenfajta szolgáltatást. Más fürdőkben ez 3000 forint körül lenne.

Sárváron is megtalálhatóak a hazai gyógyfürdők tipikus látogatói, a magyar és német nyugdíjasok, azonban feltűnően kisebb arányban, mint máshol. Sárvárnak kifejezetten fiatalos a vendéköre.

Szeretjük a sárvári fürdőt, mert

- Ingyen van a parkolás, és nem kell díjat fizetni a nyugágyakért sem. Más fürdőkben ezért a kettőért még pluszban legombolnak rólunk 1000-1500 forintot.

- Szépen kivitelezett az egész fürdő.

- Jók az élénymedencék.

- Van csendszoba.

- Praktikus elektronikus karórás rendszer.

- Közel a városközpont. Nem egy elhagyatott kis faluban van lepottyantva a fürdő.

- Szálláshelyek széles választéka: luxusszállodától Bözsi néni apartmanjáig megtalálható minden.

- A belső medencékből télen is ki lehet úszni a szabadba.

- Kedves, udvarias személyzet.

- Hosszú nyitavatartási idő. Este tízig nyitva van a fürdő.

Amit nem szeretünk Sárvárban:

- Őszintén szólva nehéz kritikai észrevételt találni. Talán az említhető meg, hogy a fürdő területén nincs olyan sok vendéglátóegység mint, amit a hasonló méretű helyeknél megszoktunk. Az a kevés pedig ezt ki is használja és viszonylag sokba kerül az evés-ivás.

 A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőt azoknak ajánlom, akik szeretik az éléményfürdő-jellegű szolgáltatásokat. A pénzükért ugyanis itt olcsón kapnak minőségi szolgáltatást.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfurdok.blog.hu/api/trackback/id/tr97945121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erocraps 2012.07.14. 18:06:52

Igényes fürdő, az ország egyik legszebb városában! A sárvári-vár az éjszakai kivilágításával páratlan.
süti beállítások módosítása