HTML

Gyógyfürdők Blog

Cikkek és érdekességek a magyarországi gyógyfürdőkről.

Friss topikok

Magyarországi gyógyfürdők

2012.06.26. 22:49 Gyógyfürdők Blog

Kútfelújítás Túrkevén

Címkék: strand fürdő forrás gyógyfürdő termálfürdő Túrkeve

Vannak az országnak olyan részei, ahol kis túlzással elég lefúrni pár métert a föld alá és termálvíz tör fel. Az alföldi Túrkeve is ezek közé tartozhat, ugyanis még a múlt század 40-es éveiben egy egyszerű artézi kútból is meleg, 30 fok feletti vizet tudtak kinyerni. A kis kút kedvelt volt a helyiek körében, ám egy ideje már elhanyagolttá vált a környéke. Helyi civil kezdeményezésre azonban tavaly megkezdték a felújítását, a lakók összefogásával rendbe tették, parkosították a kút környezetét. Igaz, az évek során folyamatosan hűlt a korábbi meleg vizű forrás és már csak langyos vizet ad.

Persze a város lakói nem maradtak termálvíz nélkül, hiszen az 1960-as évek óta működik strand a településen. Lent egy videót láthatnak a Túrkevei Termálfürdőről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfurdok.blog.hu/api/trackback/id/tr674613568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása