HTML

Gyógyfürdők Blog

Cikkek és érdekességek a magyarországi gyógyfürdőkről.

Friss topikok

Magyarországi gyógyfürdők

2012.11.10. 21:08 Gyógyfürdők Blog

Energiatermelő gyógyfürdő

Címkék: energetika gyógyfürdő metángáz Túrkeve

Munkára fogják Túrkevén a gyógyvízzel párhuzamosan felszínre kerülő metángázt. A szennyezőanyagot eddig kezeletlenül a szabadba engedték, holott energetikai célokra felhasználható lenne. Ugyanakkor a metán energiatermelésre való használata nem olcsó mulatság, ezért jött kapóra a városnak, hogy európai uniós támogatást nyertek a projekthez.

A 125 millió forintos beruházás októberben vette kezdetét. Elkészülte után a feltörő metángázt elválasszák a víztől és villamos, valamint hőenergia ellátására hasznosítják. Ezzel egyrészt biztosítani tudják a gyógyfürdőnek és a környező épületeknek a fűtését. Az esetlegesen feleslegesen megmaradó villamosenergiát pedig a hálózatba táplálva értékesítik.

A metángázt hasznosító rendszer várhatóan jövő év, azaz 2013 nyarára készül el.

turkeve1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfurdok.blog.hu/api/trackback/id/tr664901075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása