HTML

Gyógyfürdők Blog

Cikkek és érdekességek a magyarországi gyógyfürdőkről.

Friss topikok

Magyarországi gyógyfürdők

2013.05.17. 15:44 Gyógyfürdők Blog

Dugába dőlt termálfürdők

Címkék: fürdők gyógyfürdő Dunaújváros Esztergom termálfürdők magyarországi termálfürdők Gelse

Egyes becslések szerint az elmúlt években felduzzadt termálfürdős kapacitás harmadával haladja meg a keresletet. Ebben pedig szerepe van annak, hogy egy adott településen a fürdőépítés általában közmegelégedésre történt az elmúlt években. Ebből következik, hogy az önkormányzatok előszeretettel vágtak grandiózus fürdőfejlesztési projektekbe. Manapság azonban már látszik, hogy sok esetben túllőttek a célon, és olyan települések is hatalmas élményfürdővel, gyógyfürdővel gazdagodtak, ahol sem a helyiek, sem többi belföldi turista nem tud elegendő forgalmat generálni. (A külföldiek pedig az olyan jól ismert magyarországi termálfürdők iránt érdeklődnek, mint Hévíz, Bükfürdő, vagy éppen Hajdúszoboszló). 

gelsefurdo.jpg

A dunaújvárosi Aquantis Élményfürdőt jelenleg 950 millió forintért árulja a tulajdonos bank, a fürdő tavaly augusztus vége óta zárva van. A szintén zárva tartó esztergomi Aquasziget Fürdő mellett egy félbemaradt hotelépítés is csúfoskodik. Pusztán a karbantartása évi 80 millió forintba kerülne, de a csőd szélén egyensúlyozó önkormányzat ezt sem tudja kifizetni. Kistelepülések is belefutottak félresikerült beruházásokba. Erre a "legjobb" példát a Zala megyei Gelse jelenti. Az ottani termálfürdő (a fenti képen) építéséhez 850 millió forintos hitelt vett fel a község. A fürdő tavaly bezárt, mert a működtető cég úgy látta, nem tudják gazdaságosan működtetni a létesítményt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfurdok.blog.hu/api/trackback/id/tr15304820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása