HTML

Gyógyfürdők Blog

Cikkek és érdekességek a magyarországi gyógyfürdőkről.

Friss topikok

Magyarországi gyógyfürdők

2013.08.20. 22:04 Gyógyfürdők Blog

Mikor igyunk gyógyvizet?

Címkék: gyógyfürdő gyógyvíz

Sok magyarországi gyógyfürdő vize nem csak fürdésre, hanem ivókúra formájában is hatékony lehet. Illetve vannak olyan gyógyforrások, amelyeknek a vizét nem is használják fürdőknél, hanem csak palackozzák. A legismertebbek közé tartozik a Salvus, a Parádi, a Hunyadi, a Mira víz, a Jódaqua, de sok fürdőhelyen ivókutakból is lehet vizet vételezni.

viz.jpg

Kúraszerű alkalmazásuk előtt nem árt kikérni orvos, vagy szakorvos tanácsát. Általában hashajtásra, továbbá gyomor- és bélpanaszok esetén szokták javasolni ezeknek a vizeknek a fogyasztását. A tipikus ivókúra egy hónapig, vagy legfeljebb hat hétig tart. Az elfogyasztandó gyógyvíz mennyisége pedig mindig a kezelendő panasztól és a gyógyvíz sajátosságaitól függ. Fontos egyedileg tájékozódni, mert napi 2 decitől egészen a 1,5 literig terjedhet az elfogyasztandó mennyiség.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfurdok.blog.hu/api/trackback/id/tr425468858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása