HTML

Gyógyfürdők Blog

Magyarországi gyógyfürdők, termálfürdők, gyógyszállók bemutatása.

Friss topikok

A legjobb belföldi gyógy- és termálfürdők

2014.02.04. 20:12 Gyógyfürdők Blog

Osztrákokat csábítunk a gyógyfürdőinkbe

Címkék: kampány lukács gellért rudas gyógyfürdők Bécs budapest winter invitation oesterreich széchenyi gyógyfürdő

Erőteljes téli kampányt folytat Ausztriában a Magyar Turizmus Zrt. Ennek keretében január végén az Österreich című osztrák napilappal közösen szerveztek kommunikációs kampányt. A lap Bécsben található újságkínáló eszközeire került ki a turisztikai szervezet reklámanyaga. Az Österreich napilapban pedig a magyar turisztikai célpontokkal foglalkozó cikkek, valamint hirdetések jelentek meg.

A reklámok üzenete az volt, hogy a síelés előtt, helyett, vagy után Magyarországon töltsék a szabadidejüket az osztrákok. Az akció a már sokadik alkalommal megszervezett Budapest Winter Invitation kampányhoz kapcsolódik. Az akcióban részt vevő hotelekben megszálló vendégek, - amennyiben három éjszakás tartózkodás mellett döntenek, akkor további - egy éjszakát ajándékba kapnak. A csomagajánlat része egy ingyenes fürdőlátogatás is, a Gellért, a Lukács, vagy a Rudas Fürdők valamelyikébe. Továbbá féláron válthatóak belépőjegyek a Széchenyi Gyógyfürdőbe.

oesterreich.jpg

Szólj hozzá!

2013.10.23. 21:07 Gyógyfürdők Blog

Százmilliókat hoznak a budapesti gyógyfürdők

Címkék: gyógyfürdők budapesti gyógyfürdők

Az idei nyáron termálmedencéket, öltözőket, csúszdákat, vizesblokkokat újítottak fel a fővárosi gyógyfürdőkben. A létesítmények ebben az évben még úgy is nyereséget termeltek, hogy az árvíz miatt több fürdőt is zárva kellett egy ideig tartani. Korábban a fürdőket üzemeltető társaság a fővárosi önkormányzat támogatása és az ingatlaneladások nélkül veszteséges lett volna. Azóta viszont az árbevételük a válság ellenére is évi 11 százalékkal emelkedik, felmondták a számukra hátrányos szerződéseket, és ennek révén 2011-ben már 50 millió forintos, tavaly százmilliós nyereségük volt, idén pedig több mint százmilliós pozitív egyenlegre számítanak.

szechenyi2.jpgA kedvező bevételi adatoknak köszönhetően jövőre is lehetőség nyílik fejlesztésekre, ugyanis a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. 2014-es költségvetésében 1,9 milliárd forint jut a létesítményeik karbantartására és felújítására.

Szólj hozzá!

2013.08.20. 22:04 Gyógyfürdők Blog

Mikor igyunk gyógyvizet?

Címkék: gyógyfürdő gyógyvíz

Sok magyarországi gyógyfürdő vize nem csak fürdésre, hanem ivókúra formájában is hatékony lehet. Illetve vannak olyan gyógyforrások, amelyeknek a vizét nem is használják fürdőknél, hanem csak palackozzák. A legismertebbek közé tartozik a Salvus, a Parádi, a Hunyadi, a Mira víz, a Jódaqua, de sok fürdőhelyen ivókutakból is lehet vizet vételezni.

viz.jpg

Kúraszerű alkalmazásuk előtt nem árt kikérni orvos, vagy szakorvos tanácsát. Általában hashajtásra, továbbá gyomor- és bélpanaszok esetén szokták javasolni ezeknek a vizeknek a fogyasztását. A tipikus ivókúra egy hónapig, vagy legfeljebb hat hétig tart. Az elfogyasztandó gyógyvíz mennyisége pedig mindig a kezelendő panasztól és a gyógyvíz sajátosságaitól függ. Fontos egyedileg tájékozódni, mert napi 2 decitől egészen a 1,5 literig terjedhet az elfogyasztandó mennyiség.

Szólj hozzá!

2013.05.17. 15:44 Gyógyfürdők Blog

Dugába dőlt termálfürdők

Címkék: fürdők gyógyfürdő Dunaújváros Esztergom termálfürdők magyarországi termálfürdők Gelse

Egyes becslések szerint az elmúlt években felduzzadt termálfürdős kapacitás harmadával haladja meg a keresletet. Ebben pedig szerepe van annak, hogy egy adott településen a fürdőépítés általában közmegelégedésre történt az elmúlt években. Ebből következik, hogy az önkormányzatok előszeretettel vágtak grandiózus fürdőfejlesztési projektekbe. Manapság azonban már látszik, hogy sok esetben túllőttek a célon, és olyan települések is hatalmas élményfürdővel, gyógyfürdővel gazdagodtak, ahol sem a helyiek, sem többi belföldi turista nem tud elegendő forgalmat generálni. (A külföldiek pedig az olyan jól ismert magyarországi termálfürdők iránt érdeklődnek, mint Hévíz, Bükfürdő, vagy éppen Hajdúszoboszló). 

gelsefurdo.jpg

A dunaújvárosi Aquantis Élményfürdőt jelenleg 950 millió forintért árulja a tulajdonos bank, a fürdő tavaly augusztus vége óta zárva van. A szintén zárva tartó esztergomi Aquasziget Fürdő mellett egy félbemaradt hotelépítés is csúfoskodik. Pusztán a karbantartása évi 80 millió forintba kerülne, de a csőd szélén egyensúlyozó önkormányzat ezt sem tudja kifizetni. Kistelepülések is belefutottak félresikerült beruházásokba. Erre a "legjobb" példát a Zala megyei Gelse jelenti. Az ottani termálfürdő (a fenti képen) építéséhez 850 millió forintos hitelt vett fel a község. A fürdő tavaly bezárt, mert a működtető cég úgy látta, nem tudják gazdaságosan működtetni a létesítményt.

Szólj hozzá!

2013.02.03. 18:08 Gyógyfürdők Blog

Új gyermekrészleg Zalakaroson

Címkék: felújítás gyermekbarát gyógyfürdő termálfürdő Zalakaros

Egy új, gyerekeknek szánt részleg építése kezdőik meg szűk egy hónapon belül Zalakaroson. A fürdő saját és pályázati forrásból összesen 550 millió forintot fordít minderre. Ennek része lesz egy teljesen új gyermek-élményfürdő építése a jelenlegi kültéri uszoda felszámolásával. Családoknak szánt szauna, játszótér és új medencék is lesznek a kialakítandó részlegben.

zalakaros1.jpg

Ezzel párhuzamosan a gyógyfürdő többi része is megújul, ezek a munkálatok szintén márciusban kezdődnek. Az élményfürdőből a gyógycentrumba költöztetik át a szaunákat, és új szolgáltatásként kültéri szaunát is építenek a létesítmény egy eddig kihasználatlan szegletében. Két új vendéglőt is építenek a strandfürdő területén, amelyeket vállalakozóknak fognak kiadni. Mindezeket részben saját forrásból, részben az Új Széchenyi Terv révén tudják megvalósítani.

Szólj hozzá!

2012.12.22. 22:54 Gyógyfürdők Blog

Fürdők Pest megyében

Címkék: nagykáta strand cegléd fürdő göd pest megye termálfürdők gödi strand

A budapesti fürdőkkel kapcsolatban nincs mit szépíteni. Van több is, ami nagyon szép (Széchenyi Fürdő) és modern (Aquaworld), de drágák a belépőjegyek. A másik véglet igazából nincs, tehát az olcsó, de lepukkant változat hiányzik a kínálatból, némely, nyáron nyitva tartó strandfürdő inkább túlárazottnak tekinthető.

A fővárosban élőknek ezért lehet reális alternatíva valamely Pest megyében található termálfürdő felkeresése. A választék viszonylag széles, hiszen Albertirsán, Gödön, Ráckevén, Cegléden, Nagykátán, Tápiószentmártonban és Leányfalun is található egy-egy fürdő. Ezek közül a Ceglédi Termálfürdő tekinthető a legmodernebbnek, a 2000-es évek elején épült és tíz külső és fedett medencével működik.

godistrand1.jpg

A nagykátai gyógyfürdő a legújabb, hiszen a főépületet 2012-ben adták át, de maga a létesítmény nem olyan nagy, mint a ceglédi. A gödi strand (aminek vize bizonyítottan gyógyhatású) kissé puritánabb, érdekessége pedig az, hogy bár fedett fürdőrésszel nem rendelkezik, mégis nyitva tart a téli hónapokban is.

Szólj hozzá!

2012.11.10. 21:08 Gyógyfürdők Blog

Energiatermelő gyógyfürdő

Címkék: energetika gyógyfürdő metángáz Túrkeve

Munkára fogják Túrkevén a gyógyvízzel párhuzamosan felszínre kerülő metángázt. A szennyezőanyagot eddig kezeletlenül a szabadba engedték, holott energetikai célokra felhasználható lenne. Ugyanakkor a metán energiatermelésre való használata nem olcsó mulatság, ezért jött kapóra a városnak, hogy európai uniós támogatást nyertek a projekthez.

A 125 millió forintos beruházás októberben vette kezdetét. Elkészülte után a feltörő metángázt elválasszák a víztől és villamos, valamint hőenergia ellátására hasznosítják. Ezzel egyrészt biztosítani tudják a gyógyfürdőnek és a környező épületeknek a fűtését. Az esetlegesen feleslegesen megmaradó villamosenergiát pedig a hálózatba táplálva értékesítik.

A metángázt hasznosító rendszer várhatóan jövő év, azaz 2013 nyarára készül el.

turkeve1.jpg

Szólj hozzá!

2012.10.21. 20:42 Gyógyfürdők Blog

Segítene a Fürdőszövetség

Címkék: fürdő termálfürdő gyógyfürdők Sárvár Makó Vancsura Fürdőszövetség

Az elmúlt hónapokban több termálfürdő és gyógyfürdő is az anyagi gondjai kapcsán került be a hírekbe. Régóta ismert problémák vannak a dunaújvárosi, az esztergomi és újabban a makói termálfürdő üzemeltetésével. Ennek apropóján kérdezte meg az MTI Vancsura Miklóst, a Magyar Fürdőszövetség elnökét.

Vancsura szerint már egy fürdő építésének előkészítésekor fel kell mérni a létesítmény lehetőségeit, az eltartóképességét. Ezek azonban, mint jó néhány példa mutatja, nem történtek meg, vagy legalábbis számos esetben hibás döntések születtek. Ráadásul a fürdőépítés is speciális szaktudást igénylő feladat. Utóbbival valószínűleg a Hagymatikum Fürdő példájára célzott Vancsura, hiszen a makói termálfürdő hemzseg az építész öncélú megoldásaitól, miközben a funkcionalitás terén alapvető hiányosságokkal küzd.

termalspa.jpeg

A fürdőszövetségi elnök, aki egyben a sárvári fürdő ügyvezetője is, elmondta, hogy a sikeres üzemeltetés megteremtése érdekében hajlandók szakmai segítséget is nyújtani a szövetség tagjainak. A veszteséges fürdők átvilágítása ugyanis rámutathat a működtetési gyakorlatban meglévő hiányosságokra.

Szólj hozzá!

2012.09.30. 19:43 Gyógyfürdők Blog

Elégedettség a Hagymatikumban

Címkék: felmérés gyógyfürdő termálfürdő Makó Hagymatikum

Felmérést készítettek júliusban és augusztusban a makói Hagymatikum termálfürdő vendégei körében. A válaszadók több mint kétharmada belföldi vendég volt, közel felük pedig makói. Csongrád megyén kívülről csak a vendégek 21 százaléka érkezett. A külföldi fürdőlátogatók körében a romániai vendégek domináltak.

A városon kívülről érkező turisták alapvetően elégedetten nyilatkoztak Makóról és azon belül is a termálfürdőről. 88 százalékuknak tetszik a Hagymatikum, a válaszadók fele pedig ha már Makón jár, akkor körbenéz a városban is. Kritikaként az úszómedence hiányát említették, valamint sokan drágállták a szolgáltatásokat.

A makói fürdő imidzs videója:

Szólj hozzá!

2012.09.04. 18:09 Gyógyfürdők Blog

Aquafitness Siófokon

Címkék: víz alatti aquafitness Siófok Galerius Fürdő aquaspinning

A vízben végzett hagyományos mozgásformák (úszás, víz alatti gyógytorna) mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend az úgynevezett aquafitness. Maga a mozgásforma kevesebb mint harminc éves múltra tekint vissza. A lényege, hogy vegyítik az aerobik, a torna és a vizes gyógytornák gyakorlatait. A különleges tornagyakorlatok során előnyt jelent, hogy a víz alatt könnyebben mozognak az ízületek, így azok is kipróbálhatják, akiknek egy aerobik edzés túlzottan megterhelő lenne. Ennek megfelelően túlsúllyal küszködők, cukorbetegek, asztmások is belevághatnak ebbe a sportba.

aquafitness.jpg

Az aquafitnessből egyébként rengeteg hasonló mozgásforma is kinőtt az elmúlt években. Létezik már aquaspinning, aquajogging (azaz vízben futás), aqua tai-csi is. Az aquafitness foglalkozások mostantól a siófoki Galerius Fürdő repertoárját is gazdagítják a szombati napokon. A foglalkozások pontos időpontjáról a fürdőben érdemes érdeklődni.

Szólj hozzá!

2012.08.24. 22:29 Gyógyfürdők Blog

Utószezonra készülnek a hajdúsági fürdők

Címkék: fürdő gyógyfürdő Hajdúnánás Polgár Püspökladány

Rendkívül jó nyári főszezont zárt a Hajdúnánási Strand és Gyógyfürdő. A Hajdú Online beszámolója szerint a szálláshelyeik kihasználtsága 90 százalékos volt és a hatékony marketingmunkának köszönhetően közel telt házzal működtek a nyár legnagyobb részében. Ez hétköznaponként 1000-1500, hétvégenként pedig akár háromezer fürdőzőt is jelenthetett. 

hajdunanas1.jpg

Két másik hajdúsági fürdőben már nem voltak ennyire elragadtatva a nyártól. A tapasztalatok szerint ugyanis a túlzottan meleg időjárás sem kedvezett nekik. A Polgári Termálfürdőben még így is enyhén növekedett a vendégek száma. Ez hétköznap 2-300, hétvégén 7-800 fürdőzőt jelent. A püspökladányi fürdőben pedig elsősorban a gyógyászati kezelésekre érkező vendégekre építenek, de azt ők is tapasztalták, hogy a túlzottan meleg idő sem tesz jót a termálfürdő vendégforgalmának. Püspökladányban hétköznap 500, hétvégén ezer vendég fordult meg.

Az augusztus 20-t követő utószezonra a fürdők kedvezőbb belépőjegyárakkal készülnek. A tapasztalatok szerint ugyanis ebben az időszakban az iskolakezdés miatt visszaesik a vendégek száma.

Szólj hozzá!

2012.08.15. 20:55 Gyógyfürdők Blog

Zalaegerszeg: színekkel, allergia nélkül

Címkék: színterápia Zalaegerszegi termálfürdő pollenmentes

Nincs egyszerű helyzetben a Zalaegerszegen található termálfürdő. A megyeszékhely környékén ugyanis számos konkurens fürdő működik: Hévíz, Zalakaros, Kehidakustány, hogy csak az ismertebbeket említsük. Ráadásul a zalaegerszegi termálfürdő a jelenlegi formájában csak öt évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit, tehát ebből a szempontból is van némi lemaradása. Nem véletlen, hogy a fürdő már a honlapján is azokat az erényeit sorolja, amelyek megkülönböztetik a többi termálfürdőtől.

zeg-fenyterapia.jpg

Az egyik ilyen a fényterápiás fürdő. Ennek a lényege az, hogy sötétedés után különböző színű fényforrásokkal világítják meg a fürdő medencéit, ami egészen egyedi látványt nyújt. A zalaegerszegi fürdő sajátosságai közé tartozik, hogy a belterek levegőztetése egy különleges szűrőrendszeren keresztül történik, ami teljes egészében kiszűri a kültéri polleneket, így az élményfürdő területe mentes az allergén anyagoktól. Ezt különösen így augusztus táján tudják értékelni az allergiában szenvedők.

A fentieknek azonban meg is kérik az árát a zalai megyeszékhely fürdőjében, hiszen egy felnőtt belépőjegy 2500 forintba kerül. A nyugdíjasok és a gyerekek 14 éves korig ennek kevesebb mint a feléből is válthatnak belépőjegyet.

Szólj hozzá!

2012.08.12. 21:59 Gyógyfürdők Blog

80 ezer éjszakai strandoló

Címkék: strandok programok termálfürdők strandok éjszakája

strandokejszakaja.png

Bár az időjárás nem volt éppen ideális a szabadtéri strandoláshoz, mégis sokan vettek részt országszerte a strandok éjszakáján. A szervezők összesítése szerint a 40 résztvevő fürdőhelyen összesen 80 ezren maradtak a késő esti zárásig, ami a duplája a tavalyinak.

A strandok különféle programokkal is szórakoztatták az esti fürdőzőket. Volt, ahol közös tornát tartottak, máshol csillaglest, vagy éppen gitárestet szerveztek, a szegedi fürdőben pedig akár kártyajóshoz is fordulhattak a strandolók. A szervezők célja a tavaly indult rendezvénysorozattal az, hogy népszerűbbé tegyék a strandok, valamint a termálfürdők látogatását.

Szólj hozzá!

2012.08.05. 21:41 Gyógyfürdők Blog

Jelentős fejlesztések Szigetváron

Címkék: felújítás gyógyfürdő termálfürdő belépőjegy Szigetvár

A Baranya megyében fekvő Szigetvár központjának felújítását nagyrészt uniós támogításból valósítják meg. Ennek során a város főtere és több környező utcája megújult burkolatot kap. Ezen kívül felújítják a csatornarendszert, modernebb lesz a közvilágítás, parkosabbá teszik a teret, valamint új parkolóhelyeket is kialakítanak Szigetváron.

A város vezetése a felújítástól azt reméli, hogy több turista fog érkezni a városba, de az új települési központ közvetve a szigetvári termálfürdő forgalmát is növelheti. A Szigetvárra érkező vendégek egy turisztikai kártyát is vásárolhatnak (Szigetvár Kártya). Ennek díja 1200 forint és 40 százalékos árengedményt biztosít a szigetvári gyógyfürdő belépőjegyeinek az árából. Miután egy felnőtt, egész napos belépőjegy 1500 forintba kerül, így már három fürdőlátogatás esetén megéri kiváltani a Szigetvár Kártyát.

szigetvarifurdo.jpg

Szólj hozzá!

2012.08.03. 17:54 Gyógyfürdők Blog

Megállapodtak a fürdők

Címkék: szállodák gyógyfürdők Budapest termálfürdők Magyar Turizmus

Együttműködési megállapodást született a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. között. Ennek apropóját az adta, hogy 2012-ben már 7. alkalommal rendezik meg a Budapest Winter Invitationt. Az elmúlt években a téli turizmust fellendíteni hivatott akció révén több mint tíz százalékos forgalomnövekedést könyvelhettek el a fővárosi termálfürdők és a budapesti szállodák.

Az egymillió euró listaárú reklámkampány október végén veszi kezdetét a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében. A mostani megállapodás értelmében az turisztikai szervezet és a fővárosi gyógyfürdőket üzemeletető társaság közös marketingkommunikációs akciókat szervez, prezentációkat tartanak, szakmai és média-tanulmányutakat szerveznek külföldi újságíróknak.

A Magyar Turizmus Zrt. cserébe megjelenési felületeket biztosít a budapesti gyógyfürdők számára külföldi szakmai kiállításokon. A Budapest téli vendégforgalmát élénkítő marketingakció keretében a szállást foglaló vendégeknek 2012-ben is ingyenes fürdőlátogatást kínálnak a Széchenyi, a Gellért és a Rudas Fürdőbe, újdonság, hogy ebben az évben már a Lukács Fürdő is szereplője lesz a Budapest Winter Invitation rendezvénysorozatnak.

Szólj hozzá!

2012.08.01. 14:32 Gyógyfürdők Blog

Ingyen belépő a zalaegerszegi fürdőbe

Nyereményjátékot hirdettek a zalaegerszegi termálfürdő honlapján. Különösebben nehéz feladat elé nem állítják a vállalkozó szelleműeket, pusztán egy kérdőívet kell kitölteni. A kérdések alapján azt próbálják kideríteni, hogy miként bukkannak rájuk az érdeklődők és milyen marketingmódszerekkel lenne érdemes őket elérni a jövőben. Ami mondjuk furcsa: a kérdések szövegezése olyan, hogy feltételezik, már jártunk a termálfürdőben. Ezt a bakit esetleg meg lehet nekik említeni a megjegyzés rovatban.

Szintén a zalaegerszegi termálfürdőt érintő hír, hogy a nyugdíjasok minden szerdán 950 forintért válthatnak belépőjegyet.

Erről az akciójukról egy videót is készített a fürdő.

Szólj hozzá!

2012.07.14. 18:05 Gyógyfürdők Blog

Bogártermál

Címkék: találkozó termálfürdő VW Gyomaendrőd Liget Fürdő

Három hét múlva ilyenkor VW Bogártalálkozó lesz Gyomaendrődön. A rendezvénynek, mint a korábbi években, most is a Liget Termálfürdő ad otthont, egészen pontosan a fürdőhöz tartozó kemping. Ugyanakkor magában a termálfürdőben is lesznek programok, például zenés éjszakai, sőt éjjeli fürdőzéssel várják a bogarasokat.

Aki tehát a Bogár-találkozó idején (augusztus 3-5.) utazna Gyomaendrődre az igyekezzen a szállásfoglalással, nehogy hoppon maradjon. Lent egy videót láthatnak a tavalyi VW gyorsulási versenyről, ami idén a rendezvény zárónapján lesz. Ha nem az autókra, hanem a fürdőre kíváncsi, akkor itt talál információkat.

Szólj hozzá!

2012.07.07. 22:32 Gyógyfürdők Blog

Megszállni Nagykátán?

Címkék: szállás termálfürdő Nagykáta

Nem egyszerű. Nagy dirrel-durral adták át nemrég a fedett termálfürdőt, azonban az infrastruktúra terén még nem túlzottan fejlett a település. Aki például úgy dönt, hogy nem csak oda-vissza akar utazni a lakóhelye és a Nagykáta Strand között, hanem ott is aludna, az nincs könnyű helyzetben.
A Szállás.hu egyetlen panziót, szállodát sem tud ajánlani Nagykátán. Némi Google-ben való keresgélés után pusztán két megoldásra akadtunk. Honlapja mondjuk egyiknek sincs. A választék a következő: Fekete Sas Panzió és a Nekeczki Vendégház. Utóbbiról tudható meg többet, közel vannak a fürdőhöz és az udvaron van egy gyerekmedencéjük. Nagyjából ezzel az elérhető információk végére is értünk.
Nem tűnik véletlennek, hogy a fürdő átadásakor a nagykátai polgármester megemlítette, hogy szeretnék, ha lenne egy termálszálló is a strand mellett, amihez a területet már meg is vásárolta az önkormányzat.

Szólj hozzá!

2012.07.05. 16:10 Gyógyfürdők Blog

Németek a Barlangfürdőben

Címkék: gyógyfürdő Miskolctapolca Barlangfürdő

Az idei nyári strandszezonban német turisztikai szakemberek dolgoznak Miskolctapolcán a Barlangfürdőben. A feladatuk az lesz, hogy információkkal lássák el a fürdővárosba érkező honfitársaikat. A termálfürdő üzemeltetője mindezzel azt szeretné elérni, hogy a jelenleginél több német anyanyelvű turistát vonzzon a borsodi fürdőtelepülés. Jelenleg ugyanis a németek többsége a dunántúli és budapesti termálfürdőket részesíti előnyben. Részben azért, mert az közelebb van hozzájuk, másrészt azért, mert azokat ismerik.

A német szakemberektől, illetve az aktívabb ottani marketingmunkától azt várják, hogy idén már hetente kétszáz német vendég érkezzen Miskolctapolcára. A következő esztendőben pedig a Barlangfürdő üzemeltetőinek fő célja lesz, hogy az orosz és az ukrán piacot is meghódítsák.

Miskolctapolca a múlt század 30-as évei óta számít üdülőhelynek. Magát a Barlangfürdőt az 50-es évek végén adták át. A létesítmény nyári akciója az éjszakai fürdőzés, aminek keretében minden szombaton éjfélig látogatható a miskolctapolcai gyógyfürdő.

Szólj hozzá!

2012.07.01. 15:47 Gyógyfürdők Blog

Csúszdás videó Szombathelyről

Címkék: csúszda Szombathely

A csúszdáktól parázóknak, vagy éppen a csúszdamániásoknak lehet érdekes a lenti, tavaly készült videó. A Nyugat.hu által készített felvételen egy nem túl szimpatikus fickó kamerát vitt magával a csőcsúszdás lecsúszáshoz. A helyszín: a Szombathelyi Tófürdő. Utóbbi nevezetessége, hogy rengeteg (rengeteg=négy) csúszda található a fürdő területén.

Szólj hozzá!

2012.06.29. 14:39 Gyógyfürdők Blog

Hatalmas gyógyszálló

Címkék: gyógyfürdő Bükkszék

Az alábbi videón egy Bükkszékre tervezett hatalmas gyógyszálló látható animálva. A Heves megyében lévő kis faluban nem ez lesz az egyetlen fejlesztés, ugyanis heteken belül megnyílik Bükkszék új termálfürdője. A megújult fürdőben lesz minden, mint a búcsúban. Élménymedence, kölyökfelügyelős medence, gyógymedence, szauna, masszázs, trendi beléptető rendszer. A külső medencéket terén hasonló újdonság nem várható, de azokat is renoválják a megnyitóra.

Szólj hozzá!

2012.06.28. 22:27 Gyógyfürdők Blog

Furcsa termálos videó

Címkék: Tarr Béla Berekfürdő furcsa videó termálmedence

Egyszerre furcsa és semmitmondó az a videó, amit a Youtube-on találtunk. A cím alapján a Berekfürdőn található Hotel Szivek fürdőrészén készítette valaki. A felvétel minősége alapján olyan, mintha valami kisméretű, gagyi kamerát használtak volna.

A március táján készült videó elején zuhanyzó nők szerepelnek, majd a beltéri termálmedence látható. Ezután a felvétel készítője odaszól egy fürdőköpenyes alaknak, hogy "Sándor", aztán a kültéri termálvizes medencéhez siet, ahol külföldinek tűnő társaság áztatja magát. Az ismeretlen videós kérdezi (mondja?) hogy "egy nagy sör?!". Szürreálisabb az egész, mint egy Tarr Béla film. Aki tudja dekódolni a felvételt az írja meg kommentben. A beküldők között féléves Gyógyfürdők Blog előfizetést sorsolunk ki.

Szólj hozzá!

2012.06.26. 22:49 Gyógyfürdők Blog

Kútfelújítás Túrkevén

Címkék: strand fürdő forrás gyógyfürdő termálfürdő Túrkeve

Vannak az országnak olyan részei, ahol kis túlzással elég lefúrni pár métert a föld alá és termálvíz tör fel. Az alföldi Túrkeve is ezek közé tartozhat, ugyanis még a múlt század 40-es éveiben egy egyszerű artézi kútból is meleg, 30 fok feletti vizet tudtak kinyerni. A kis kút kedvelt volt a helyiek körében, ám egy ideje már elhanyagolttá vált a környéke. Helyi civil kezdeményezésre azonban tavaly megkezdték a felújítását, a lakók összefogásával rendbe tették, parkosították a kút környezetét. Igaz, az évek során folyamatosan hűlt a korábbi meleg vizű forrás és már csak langyos vizet ad.

Persze a város lakói nem maradtak termálvíz nélkül, hiszen az 1960-as évek óta működik strand a településen. Lent egy videót láthatnak a Túrkevei Termálfürdőről.

Szólj hozzá!

2012.06.25. 19:29 Gyógyfürdők Blog

Berekfürdőn is elfogadják a SZÉP Kártyát

Címkék: szállás Berekfürdő SZÉP Kártya termálfürdők

Immár a Berekfürdőn található Thermal Hotel Szívekben is elfogadják a SZÉP kártyákat. A szállodában a K&H, az MKB és az OTP által kibocsátott cafeteria kártyákat egyaránt fel lehet használni fizetéskor.

Felmérések szerint egyre többen használják a SZÉP Kártyát, június elejéig összességében 32 millió forintot töltöttek fel a fizetőeszközökre. Jelenleg már több mint 600 ezer munkavállalónak van ilyen kártyája, a tervek szerint ez a szám az év végéig megközelítheti az egymilliót.

A SZÉP Kártya termálfürdők körében is egyre népszerűbb, már számos gyógyfürdőben fizethetők vele a belépődíjak. A kártya tulajdonosainak ugyanakkor figyelniük kell arra, hogy fürdőbelépőt csak a kártya rekreációs keretéből válthatnak.

Szólj hozzá!

2012.06.25. 19:17 Gyógyfürdők Blog

Nagykáta strand videó

Címkék: videó gyógyfürdő termálfürdő Nagykáta strand

A lenti videót még öt évvel ezelőtt készítette a nagykátai önkormányzat. A videó szerint a Pest megyei településen már akkor tervezték a strand felújítását, igaz a felvételen még egy befektető felbukkanásában reménykedtek, szó sem volt hitelfelvételről. A tervek végül 2012 nyarán valósultak meg, amikor új főépületet adtak át.


A videó szerint már akkor is igaz volt, hogy a Nagykáta Strand nem csak a helyiek, hanem a budapesti és a külföldi vendégek körében is egyre népszerűbbé vált. A termálfürdő vízét 2002-ben nyilvánították gyógyvízzé.

Szólj hozzá!