HTML

Gyógyfürdők Blog

Cikkek és érdekességek a magyarországi gyógyfürdőkről.

Friss topikok

Magyarországi gyógyfürdők

2020.01.01. 18:25 Gyógyfürdők Blog

Amire figyelni kell a szénsavas kádfürdőnél

Címkék: fürdők fürdőkezelés

A kedvelt és hatékony fürdőgyógyászati kezelések közé tartozik a szénsavas kádfürdő. Ez leginkább ahhoz hasonlítható, mintha egy kádnyi bubis ásványvízbe ülnénk bele. A kis buborékok kellemesen masszírozzák a testet és ennek élénkítő, frissítő hatása is van.

A szénsavas kádfürdős kezeléseket elsősorban különféle szív- és érrendszeri problémák esetén szokták alkalmazni. Ugyanakkor az élénkítő tulajdonsága miatt az egészséges emberek is kedvelik ezt a kezelést, illetve amennyiben nem áll fenn valamilyen ellenjavallat, akkor náluk is alkalmazható.

szensavas-kadfurdo-kezeles.jpg

Van azonban néhány dolog, amit a szénsavas fürdővel kapcsolatban fontos betartani. Nem is annyira a kezelt személy, hanem a személyzet szempontjából. A kezeléseket eleve szakképzett személynek kell felügyelnie, a páciens nem hagyható magára a kádfürdős kezelés során.

Szintén a szabályok közé tartozik, hogy a kezelt személy fejének mindig a kád pereme fölött kell lennie. A kezelőhelyiségben a padlószinten biztosítani kell a szellőzést. Ugyanitt jól látható helyen egy órát kell elhelyezni, a kezelési idő ugyanis nem haladhatja meg a 15 percet.

Szigorú előírás van a víz hőfokára is. Miután a buborékos vizet melegebbnek érezni, ezért nem kell, de nem is szabad túlzottan felmelegíteni. A víz hőfoka 30-32 Celsius-fok körül kell, hogy alakuljon, 35 Celsius-foknál pedig semmiképpen nem lehet melegebb.

A szénsavas kádfürdős kezelésekről további információkat olvashat ide kattintva.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfurdok.blog.hu/api/trackback/id/tr1915379222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása