HTML

Gyógyfürdők Blog

Cikkek és érdekességek a magyarországi gyógyfürdőkről.

Friss topikok

Magyarországi gyógyfürdők

2010.09.06. 23:06 Gyógyfürdők Blog

Még idén megnyitják Cserkeszőlő új fürdőjét

Címkék: fürdő gyógyfürdő pikkelysömör termál termálfürdő gyógyvíz cserkeszőlő cserkeszőlői

Késő ősszel, de legkésőbb decemberben megnyithat a teljesen új cserkeszőlői termálfürdő. A fejlesztéshez Cserkeszőlő önkormányzata 2009-ben nyert 451,5 millió forintos uniós támogatást az Új Magyarország Fejlesztési Tervben. A gyógyfürdő fejlesztését szolgáló források nagyobb részét, mintegy hatszázmillió forintot saját költségvetéséből biztosította a tulajdonos önkormányzat.

A már meglévő gyógyászati központhoz szervesen csatlakozó új téli fürdő kivitelezése tavaly októberben kezdődött. Az új komplexum háromszintes lesz, ezerkétszáz személyes öltözőt és háromszáz négyzetméteres fitnesztermet is magába foglal.

Cserkeszőlőn 1942-43-ban bukkantak a gyógyvízre, miközben a Magyar Amerikai Olajkutató Társaság ásványolajat keresett. Ezután a kút több évig le volt zárva, majd 1948-ban nyitották meg újra. A cserkeszőlői termálfürdő nátrium-hidrogénkarbonátos vize a mozgásszervi, nőgyógyászati és egyes bőrbetegségek, például a pikkelysömör gyógyítását is segíti.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfurdok.blog.hu/api/trackback/id/tr862276442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása