HTML

Gyógyfürdők Blog

Cikkek és érdekességek a magyarországi gyógyfürdőkről.

Friss topikok

Magyarországi gyógyfürdők

2019.10.09. 22:51 Gyógyfürdők Blog

Kínai-magyar termálfürdőt terveztek 25 éve

Címkék: kínai termálfürdő fürdős hír

Furcsa hírre bukkantunk az MTI archívumában. Vajon megvalósult ez a fejlesztés? :-o

Peking, 1994. március 9. szerda - Kínai-magyar vegyes vállalkozásban termálfürdő építését tervezik a kínai Hopej tartományban, Pekingtől mintegy százötven kilométerre. - A felek előszerződést írtak alá a minap a közös vállalkozásról - tájékoztatták az MTI pekingi irodáját a magyar Geothermal Group képviselői.

A termálfürdő magyar tervek alapján, kínai kivitelezésben, fele-fele arányú költségmegosztással épülne Pajjangtien település hőforrására. A magyar fél azt is tervezi, hogy a gyógyfürdő mellé saját erőből szanatóriumot épít, amelyben ötvöznék a magyar balneoterápia módszereit a hagyományos kínai gyógyászat eljárásaival.

Az előzetes megállapodás szerint július 31-ig be kell fejezni a vállalkozás előkészítő munkálatait, s ha addig egyik fél sem lép vissza, akkor aláírják a végleges szerződést. Az előkészítő munkát magyar részről Balogh Jenő, a Geotherm Izlandi-Magyar Szaktanácsadó Kft. társigazgatója irányítja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfurdok.blog.hu/api/trackback/id/tr5515215188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása